top of page

YANGIN SÖNDÜRÜCÜLER GÜVENLİĞİNİZİ KONTROL EDER

Güncelleme tarihi: 27 Mar 2018

Yangın söndürücülerinin kapsamlı yangın korumasına katkıda bulunan en önemli araçlardan biri olduğuna şüphe yoktur . Düzgün ve düzenli olarak muhafaza edilirlerse, yangınlar güvenli ve hızlı bir şekilde söndürülebilir. Bu nedenle, sadece ısıtıcının veya şöminenin yanında değil, aynı zamanda arabada veya mutfakta da kullanılması tavsiye edilir. Her şeyin çalıştığından emin olmak için, tüm yangın söndürücülerinin düzenli olarak kontrol edilmesi tavsiye edilir .


Yangın söndürücü iki ayrı sistemden oluşur . Biri yangın söndürme maddesi içerir , diğeri itici içerir . Sadece bir başvuru söz konusu olduğunda, her iki sistem de yeterli basınç üretmek için bir araya getirilir. Genellikle, bu cihazlar satın almak için biraz daha pahalıdır. Buna karşılık, bu yangın söndürücüler kontrol etmek daha kolay ve genel yaşam biraz daha uzun . Buna göre, maliyetler diğer teknik uygulamalardan daha uzun bir süre boyunca hesaplanmaktadır.


Söndürücüyü doğru kontrol edin

“Yangın söndürücü kontrol etmek karmaşık bir görevdir . Hassas teknoloji, bilinçli ve çok dikkatli bir yaklaşım gerektirir. Yangın söndürücü hayat kurtarması gerektiğinden, düzenli bakım her koşulda yapılmalıdır. ”



Yangın söndürücüyü kontrol ettirmenin maliyeti nedir?


20 ila 30 TL civarında parça başına yangın söndürücü kontrol edebilir . Tabii ki, bu fiyat değişebilir ve olası bir tamir maliyetine ek olarak, aynı zamanda lokal olarak kontrol edilen yangın söndürücülerin toplam sayısına da bağlıdır. Test başına yaklaşık 20 dakikalık işin harcanacağı varsayılabilir . Ancak, tek başına bir saatlik ücret belirlemek için, tüm süreç adil değildir. Ne de olsa, denetçi bir yol göstermeli, malzeme tüketmeli ve bir sertifika verilmelidir.


İpucu: Güvenliğiniz için, yangın söndürücünün yangın teknolojisi ve yangın güvenliği için güvenilir bir servis sağlayıcı tarafından kontrol edilmesi önemlidir .


Yeni yangın söndürücüler ne kadar tutar?


Eski yangın söndürücüler, maksimum ömürlerine yavaş yavaş yaklaştıklarında, bunları tamamen yeni yangın söndürücülerle değiştirmek için maddi olarak ödüllendirilebilirler. 100 ile 200 TL arasında farklı fiyat kategorilerinde yangın söndürücüler bulunmaktadır . Ortalama olarak, yeni bir yangın söndürücü her biri yaklaşık 150 TL'ye mal oluyor .


13 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page