top of page

Az Tehlikeli Sınıfta Kimler Yer Alıyor?



1 Temmuzla birlikte; otomotivden mobilyaya, tohumculukdan meyve-sebze yetiştiriciliğine, manavdan bakkala, ekmek fırınlarından pastanelere, satış ofislerinden müzik aleti üreticilerine, eczaneler, rent a car şirketleri, oyuncak satan işyerlerine vb. kadar aklınıza gelebilecek her işletmede yürürlüğe girecek. Personel sayısına bakılmaksızın bir personel çalışanı olması işletmeleri kanunlar önünde sorumlu hale getirecek. Bakanlık tarafından İSG-Katip sistemi üzerinden denetlenecek olan işyerlerini büyük sorumluluklar bekliyor.


Peki Nasıl Denetlenecek?

İşyeri SGK Sicil numaraları üzerinden yapılacak olan atamalar ile işletme sahipleri, işveren vekilleri veya SGK numarasını alan kişilerin e-devlet şifresi ile giriş yaparak İSG-Katip sistemi üzerinden onay vermeleri gerekmektedir. Sertifika programlarına katılan işverenlerin sistem üzerinden kendilerini işletmelerine tanıtmaları veya hizmet alan işyerlerinin OSGB ler ile anlaşma yaptıktan sonra bu sistem üzerinden atamaların yapıldığına ve kendileri tarafından onay vermeleri gerektiklerine dikkat etmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde bakanlık nezdinde hizmet almadığı ve dolayısıyla kanun karşısında sorumluluklarını yerine getirmedikleri anlamına gelmektedir.


Aydın ve çevre illerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş Söke OSGBAz Tehlikeli sınıfta yer alan işletmelere de uygun ve kaliteli hizmet anlayışıyla tüm İSG hizmetlerini tek çatı altında toplamaktadır.

45 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page